FAQ

Veel gestelde vragen over matrassen, prijzen en leveringen

Over de levering

De Slaapspecialist heeft gigantisch veel keuze en bijzonder voordelige matrassen prijzen, maar ook enorm veel voorraad. Je kan kiezen uit meer dan 1000 matrassen en het overgrote deel daarvan kunnen we rechtstreeks uit voorraad leveren. Web shop en promotie artikelen zijn doorgaans ook steeds direct leverbaar. Voorradige artikelen mag je doorgaans binnen de 5 werkdagen al bij je thuis verwachten.

Als je op maat gemaakte artikelen, minder courante afmetingen of niet-voorradige slaapartikelen bestelt, zullen we je ter plaatse in onze slaapwinkels of via e-mail (voor online bestellingen) de verwachte leverdatum bevestigen.

Tip: Bekijk zeker ons Swissbedding matrassen assortiment als je heel dringend een nieuwe matras nodig hebt. Swissbedding is ons private label huismerk en de meeste Swissbedding matrassen kunnen we direct uit voorraad leveren. Voor minder courante afmetingen of bijbestellingen is de levertijd bovendien minder dan 2 weken.

We bevestigen vooraf de verwachte leverdatum zodat je ervoor kan zorgen dat er iemand thuis is om de levering aan te nemen. Volumineuze artikelen zoals matrassen, kunnen we namelijk niet zomaar bij de buren afgeven als je niet thuis bent. 

Ook als je een oude matras wil meegeven om je 50 euro aankoopkorting te verzilveren (die bij aankopen in onze slaapwinkels geldt), is het natuurlijk erg handig dat je thuis bent.

Elke bestelling vanaf 250 euro wordt gratis aan huis geleverd. Dat geldt voor eender welk adres in België en voor leveringen op de gelijkvloerse verdieping. Voor leveringen op andere verdiepingen kunnen extra kosten worden aangerekend.

Leveringen in het buitenland en dringende spoedleveringen zijn eventueel mogelijk op aanvraag. Hiervoor kunnen extra kosten van toepassing zijn. De prijzen voor aangepaste levervoorwaarden kan je via e-mail opvragen.

Als je bestelling voorradig is in onze magazijnen, kan je na afspraak de goederen ook zelf komen afhalen. Als je deze optie verkiest, neem je best vooraf contact met ons op voor het exacte adres en om een afspraak voor ophaling in te plannen zodat je niet voor een gesloten deur staat.

Over de matrassen prijzen

Bij De Slaapspecialist vinden we dat slaapcomfort betaalbaar moet zijn voor iedereen. Daarom hebben we een bijzonder ruim gamma slaapartikelen in alle prijsklassen en naar ieders budget. Van kwalitatieve en tegelijkertijd verrassend goedkope matrassen prijzen tot luxebedding met een uitstekende prijskwaliteitverhouding.

We streven er ook altijd naar om voor elk product de laagst mogelijke prijs aan te bieden. Moest je elders een goedkopere prijs zien voor exact hetzelfde product, dan mag je ons dat altijd even laten weten. We kijken dan met plezier na of we onze matrassen prijzen toch nog iets verder kunnen laten zakken.

Op zoek naar een interessante deal? Dan kijk je best regelmatig eens naar onze acties en promoties. Eindereeksartikelen en bestsellers die we in grote aantallen kunnen aankopen, kan je zo aan bijzondere voordeelprijzen kopen.

Omdat er minder tijd in de verwerking van je bestelling kruipt natuurlijk. Wat we op personeelskosten, energiekosten en andere vaste kosten kunnen besparen, verrekenen we meteen in extra voordelige web shop prijzen.

Wie aankoopt in onze slaapwinkels, kan bovendien een aankoopkorting van 50 euro verzilveren door een oude matras in te leveren bij de thuislevering van de nieuwe. Ook die korting hebben we reeds verrekend in de web shop prijzen.

 • We bieden altijd heel scherpe matrassen prijzen aan, maar soms kan het nog voordeliger. Tijdens de solden periode kan je zeker interessante koopjes doen, maar ook onze tijdelijke acties en promoties zijn zeker het bekijken waard. Deze prijskrakers vind je terug in onze web shop en ook op onze Facebook pagina worden acties en promoties duidelijk aangekondigd.
 • Als je een oude matras meegeeft bij de levering van je nieuwe matras, krijg je 50 euro aankoopkorting op je bestelling (enkel geldig voor aankopen in onze fysieke slaapwinkels en ook niet inde outlet stores).
 • Wil je als zakelijke klant een grote bestelling plaatsen voor meerdere bedden in je hotel

De Slaapspecialist levert al sinds 1958 matrassen aan particuliere en professionele klanten. Ook B&B’s en hotels behoren tot onze vaste klanten. Wil jij als ondernemer je gasten en klanten ook verwennen met uitzonderlijk slaapcomfort? Neem dan aub even contact met ons op om de mogelijkheden, professionele service en de zakelijke matrassen prijzen persoonlijk te bespreken.

Over je oude matras

Ja hoor. Het volstaat om ons even te melden dat je een oude matras wil meegeven en de afmetingen te vermelden. Zo kunnen we de nodige ruimte in onze bestelwagen voorzien. We nemen je oude matras dan meteen mee wanneer we je nieuwe matras komen leveren.

We gaan zelfs nog iets verder dan dat. Je oude matras is bij De Slaapspecialist zelfs geld waard, want je krijgt er maar liefst 50 euro aankoopkorting* voor in de plaats! 

 

* Enkel voor offline aankopen in onze slaapwinkels. Voor web shop bestellingen profiteer je al van extra goedkope aankoopprijzen.

Als je meerdere oude matrassen wilt meegeven, neem je best vooraf contact met ons op. Zo kunnen we samen bekijken wat er allemaal mogelijk is. 

Matrassen bevatten heel wat onderdelen die na recyclage een nieuw leven kunnen krijgen. De veren worden opnieuw verwerkt in de metaalindustrie en van schuim- en latexvullingen worden bijvoorbeeld vloer- en stalmatten gemaakt. In welke staat je matras zich ook bevindt, er valt altijd nog iets te recycleren!

Als je een nieuwe matras bestelt bij De Slaapspecialist en een oude matras meegeeft, dan krijg je meteen 50 euro aankoopkorting op je bestelling. Dit zijn de voorwaarden:

 • de korting is enkel geldig voor aankopen in de fysieke slaapwinkels in Aalter of Gent
 • je mag eender welk type matras en matrassen van gelijk welke afmeting meegeven
 • het maakt niet uit in welke staat de matras zich bevindt of hoe de matras eruitziet
 • de ophaling van je oude matras gebeurt gelijktijdig met de levering van je bestelling
 • per bestelling/levering/ophaling wordt maximaal 1 keer 50 euro korting toegekend
 • meerdere matrassen meegeven is enkel mogelijk mits voorafgaande toestemming

Over garanties, schade en retourneren

Als particuliere klant heb je het recht om binnen de 14 dagen van je online aankoop af te zien zonder opgave van reden. Je moet daarvoor enkel binnen deze termijn en schriftelijk laten weten dat je gebruik wil maken van het herroepingsrecht. Zo kan je de bestelde artikelen kosteloos retourneren mits ze geen gebruikssporen, vervuiling of beschadiging vertonen.

Let wel: er kunnen wél extra kosten voor het eventuele retourtransport aangerekend worden. Voor ophalingen in België bedragen die 47 euro. Voor ophalingen op andere verdiepingen dan de gelijkvloerse of in het buitenland zullen de transportkosten per e-mail bevestigd worden.

Op al onze artikelen krijg je sowieso 2 jaar fabrieksgarantie. Merk je binnen die tijd een defect op dat te wijten is aan een productiefout en heb je de artikelen tot dan correct gebruikt, dan laat je ons dat best zo snel mogelijk en schriftelijk weten. Zo kunnen we het nodige doen om het artikel te herstellen of te vervangen.

Sommige fabrikanten van luxebedding geven een verlengde productgarantie. Hoe lang die precies is en voor welke producten deze garantietermijnen geldt, kan je bij de aankoop navragen bij onze slaapadviseurs.

Al onze slaapartikelen worden met de grootste zorg opgeslagen, verpakt en getransporteerd. Het kan echter altijd voorvallen dat ze tijdens deze processen onbedoeld beschadigd geraken. Controleer daarom altijd de staat van je bestelling bij levering. Eventuele beschadigingen dien je ons binnen de 7 dagen en schriftelijk melden zodat we kunnen nagaan welke stappen we verder kunnen ondernemen.

Overige vragen

Hoe je je slaapgerief best onderhoudt, hangt sterk af van de materialen waaruit ze gemaakt zijn. Elke materiaalsoort heeft immers specifieke technische eigenschappen en andere was- en drooginstructies. Volg altijd de richtlijnen op de handleiding of de labels van het product zelf of vraag een woordje uitleg aan onze slaapadviseurs.

Wist je dat…?

 • niet elke matras geschikt is om regelmatig om te draaien?
 • je bedtextiel best regelmatig verlucht aan de buitenlucht?
 • Een matras stofzuigen meestal geen verstandige zet is?
 • je kussenslopen en hoeslakens best om de 2 weken wast?
 • hoofdkussens opschudden een must is voor je slaaphygiëne?

Blijf vooral niet met je vragen zitten en stuur gewoon even een mailtje naar onze slaapadviseurs. Zij beantwoorden al je vragen maar ook telefonisch en via e-mail kan je persoonlijk aankoopadvies inwinnen voor je online bestellingen.

Deze FAQ-pagina geldt als Algemene Verkoopsvoorwaarden voor elke aankoop bij De Slaapspecialist in de fysieke winkels of de web shop, welke verwerkt worden door Swissbedding bvba (ondernemingsnummer 0673.542.660).

Huidige voorwaarden prevaleren op de algemene voorwaarden van de klant en de Nederlandse versie op eventuele vertalingen. Indien een van de clausules in deze algemene verkoopsvoorwaarden nietig zou zijn, heeft dit geen invloed op de rechtsgeldigheid van de overige bepalingen. Voor eventuele betwistingen zijn uitsluitend de Gentse rechtbanken van Koophandel bevoegd.