Goedkope prijzen
Belgische topkwaliteit
14 dagen retour
Gratis levering
Gratis afhaling

5 tips om beter te slapen

Gebeurt het wel vaker dat jij de slaap niet kan vatten? Ben je gedurende lange tijd heel vermoeid? De Slaapspecialist geeft je enkele eenvoudige tips om te slapen als een roosje.

1. Een regelmatig slaappatroon

Probeer elke dag van de week op hetzelfde uur op te staan en naar bed te gaan, ook in het weekend. Dat zorgt ervoor dat je ’s avonds ook beter en regelmatiger inslaapt.

3. Een rustgevende slaapkamer

Maak van je slaapkamer een plek om tot rust te komen. Maak ze donker en stil en creëer een aangename temperatuur. 18 °C is een ideale slaapkamertemperatuur. Probeer om een uur voor bedtijd niet meer op een scherm te staren, want blauw licht verhindert de aanmaak van het slaaphormoon. Verlucht je slaapkamer overdag voldoende.

2. Dagelijkse lichaamsbeweging

Er zijn dagen waarop het aanlokkelijk lijkt, maar probeer niet te veel tijd door te brengen in bed. Daardoor slaap je oppervlakkig en niet aan een stuk door. Ga wat sporten, een eindje wandelen of neem je tuin onder handen. Een dagelijkse portie lichaamsbeweging en buitenlucht bevorderen je slaap. Probeer dat wel minstens 2 tot 3 uur voor je gaat slapen te doen.

4. De juiste voeding

Gezonde, gevarieerde voeding geeft je energie. Nuttig ’s avonds een lichte maaltijd 2 à 3 uur voor bedtijd. Gaan slapen met een te volle maag verstoort je nachtrust. Maar ook met honger gaan slapen is geen goed idee. Eet in dat geval nog een kleine snack.
Ook wat je drinkt heeft een effect op je nachtrust. Koffie, thee, frisdrank en alcohol verstoren je slaap, maar ook grote hoeveelheden water in de avond zorgen ervoor dat je ’s nachts moet opstaan om naar het toilet te gaan. Drink eerder een glaasje warme melk voor het slapengaan.

5. Een goede lattenbodem en matras

Je nachtrust wordt er een pak beter op als je op de juiste lattenbodem en matras slaapt. Ook je hoofdkussen speelt een belangrijke rol. Heb je hulp nodig bij de keuze van een nieuw exemplaar dat afgestemd is op je slaaphouding, lichaamsbouw en gewicht? Onze slaapexperts geven je tips om beter te slapen met behulp van onze slaapartikelen.

Heb je nog een vraag voor ons?

Bel ons op of kom langs in onze ruime winkel.

Contacteer ons