Goedkope prijzen
Belgische topkwaliteit
14 dagen retour
Gratis levering
Gratis afhaling

Welke matras is aangeraden voor mensen met rugklachten?

Word jij vaak wakker met rugklachten, nekpijn, hoofdpijn of stijfheid? Een verouderde matras is niet de oorzaak van de pijn, maar werkt die wel in de hand. Een goede matras kan de klachten verminderen. Maar welke matras is dan juist geschikt voor mensen met rugklachten?

Welke matrassen zijn geschikt voor mensen met rugklachten?

De juiste matras voor jou hangt af van waar je rugpijn hebt en wat je andere persoonlijke wensen zijn. Enkele matrassen die mogelijks jouw pijn kunnen verlichten:

Matras met comfortzones

Deze matrassen bestaan uit verschillende comfortzones. Bepaalde zones geven iets meer mee en ondersteunen het lichaam beter. De comfortzones kunnen zich bevinden aan het hoofd en de nek, de schouders, het bekken, de heupen of de kniezone. De matras wordt zo ontwikkeld dat dezelfde zones behouden blijven als je ze draait.

Pocketveren matras

Pocketveren matrassen hebben minstens 7 comfortzones en bestaan uit afzonderlijke veringen die individueel met je lichaam mee bewegen. Zo bieden ze je overal de juiste ondersteuning en bezorgen ze een minimale druk op je gewrichten.

Traagschuim matras

Ook een traagschuim matras is geschikt voor mensen met rugpijn. Het materiaal reageert op lichaamswarmte en gewicht en vormt zich helemaal naar je lichaam waardoor je amper druk voelt.

Een harde of zachte matras

Het is niet zo dat een harde of zachte matras je rugpijn gaat verminderen. De keuze van de juiste matras hangt af van je lichaamsgewicht, lichaamsbouw, slaaphouding en andere persoonlijke wensen. Zo zijn zijslapers gebaat bij een matras met meer ondersteuning aan de nek en taille. Rugslapers slapen beter op een matras met extra ondersteuning in de rugholte. Buikslapers en zwaardere mensen kiezen beter voor een harde matras.

Ben je nog niet zeker welke matras gepast is voor jouw rugklachten?

Laat je persoonlijk adviseren door onze experten.

Contacteer ons