Goedkope prijzen
Belgische topkwaliteit
14 dagen retour
Gratis levering
Gratis afhaling

Matras kopen? Dit zijn de zaken waarop je moet letten

Een bezoek aan een matrassenwinkel kan best overweldigend zijn. Gelukkig kennen onze verkopers elke matras van binnen en van buiten, letterlijk zelfs. Zij vinden snel een matras die je op het lijf geschreven is. Wil je hélemaal zeker zijn dat je de juiste matras gaat kopen? Er zijn een aantal dingen waarop je zelf kan letten.

Hoe slaap jij?

Ja, we bedoelen hier eigenlijk: slaap jij wel goed? Want een matras die niet goed afgestemd is op jouw lichaam of je slaaphouding verhindert een goede nachtrust. Denk dus even na over hoé jij slaapt.

Voor zijslapers is een matras die de contouren van je lichaam volgt een must, zoals een pocketveren matras met comfortzones aan de schouders en heupen.

Woelige slapers kunnen een matras gebruiken die zich aanpast aan elke verandering en telkens de juiste ondersteuning biedt. Matrassen met pocketveren zijn bijvoorbeeld heel flexibel.

Rugslapers zijn gebaat met een latexmatras of traagschuim matras die de rugholte voldoende ondersteunt.

Transpireer je vaak ’s nachts? Koudschuim matrassen ventileren goed en zijn vochtdoorlatend.

Ben je een buikslaper? Kies dan voor een hardere matras met een vulling van koudschuim of hardere pocketveren.

Heb jij het dikwijls koud in bed? Latex of koudschuim matrassen passen zich snel aan je lichaamstemperatuur aan.

Hou rekening met andere persoonlijke kenmerken

Ook mensen die last hebben van allergieën of rugklachten kunnen op beide oren slapen, dankzij onze hypoallergene en ergonomische matrassen. Verder speelt je lichaamsbouw, -gewicht en –lengte een belangrijke rol. Let erop dat jouw matras minstens 15 cm groter is dan je lichaamslengte. Weeg je minder dan 80 kg dan is een zachte matras geschikt, anders kies je beter voor een hardere matras.

Toch niet de juiste matras gekozen?

Je kan er best een paar nachtjes over (of op) op slapen om te weten of je nieuwe matras helemaal bij jou past. Slaap je toch niet zo lekker? Bij De Slaapspecialist mag je je matras tot 14 dagen na je aankoop kosteloos retourneren.

Kom onze matrassen zelf uittesten

Onze slaapexperten staan voor je klaar in onze slaapwinkel.

Contacteer ons